Skip to main content

Welcome to Ciamis Culinary Site

Dear visitor, welcome here to KulinerCiamis.com, a Ciamis Culinary site. We collect many info, news and tips about culinary and foods from many sources and share it to you. We also try to publish many traditional and modern culinary from Ciamis, a beautiful city in West Java, Indonesia. Please enjoy your visit and don't be hesitate to leave your comment.


Popular posts from this blog

Opak | Special Snacks from Ciamis

Opak is one of popular snack from Ciamis. It is a traditional culinary made from local material and handmade processed. It usually divided into two types; sweet opak (opak beureum) and salty opak (opak bodas). It has delicious and unique taste. Ciamis people who lives in outside now will remember their homeland while looking at the picture above. Share

CILOK | Special Culinary from Ciamis

Cilok is one of favourite foods found on Ciamis city. It is special tasted and many Ciamis people made it as their fave food.

Geuning, Sampeu Oge Ngimpor Keneh!

[Ramdhania El Hida - detikFinance] Jakarta - Meskipun singkong merupakan makanan ciri khas RI, rupanya negeri tercinta kita ini masih melakukan impor singkong dari negara Italia dan Cina. Padahal, singkong merupakan makanan pokok ketiga di Indonesia setelah beras dan jagung. Berdasarkan data Badan Pusat Statistik (BPS) yang dikutip detikFinance Minggu (7/8/2011), Indonesia mengimpor ubi kayu dengan total 4,73 ton dengan nilai US$ 21,9 ribu dari Januari hingga Juni 2011. Negara Italia merupakan negara dengan nilai terbesar yaitu US$ 20,64 ribu dengan berat 1,78 ton. Sedangkan Cina merupakan negara penyuplai ubi kayu impor terbesar yaitu 2,96 ton dengan nilai US$ 1.273. foto: singkong gajah, konon dapat menghasilkan sampai 35 kg dari satu pohon saja (singkongajah.wordpress.com ) Selain itu, meskipun memiliki Pulau Garam, Indonesia rupanya masih impor garam dari negara Kangguru. Impor garam dari Australia dari Januari hingga Juni 2011 mencapai 1,04 juta ton dengan nilai USD 53,7 ...